Agility FM 2013

/ July 29, 2013/ Agility, Alva, Finnish Championships, Gilja, Hasty, Wii

Det har redan gått en tid sedan årets FM-tävlingar i Kyrkslätt. På lördagen var det dags för lagtävling. Alva, Hasty och Wii tillsammans Katya Larsson & Saku fick den stora äran att representera Jakobstadslaget JKF i miniklassen. Alva var först ut som reservhund, eftersom vår ordinariehunds förare skadat sig. Alva gjorde verkligen en toppenbana, följde glatt och fint och var riktigt snabb. Dessvärre bongade hon fel tunnelöppning på slutrakan, så det blev tyvärr en diskvalificering och press på alla andra hundar i laget.

Nästa ut var Katya & Saku. De gjorde en bra och felfri bana. Saku hade en liten extra snurr på samma ställe som Alva for fel, så de fick 3,95 i tidsfel. Hasty körde tredje sträckan och det var en jämn och stabil felfri bana. Sist ut på ankarsträckan var vilda Wii. Jag hade fått kämpa med Wiis bomkontakter före tävlingarna, så det blev lite pirrigt eftersom det var en svår vinkel efter bommen och därefter ännu en knepig tunnelingång. Jag var rädd att hon skulle tappa fokus och endera ta hindret rakt fram efter bommen eller hoppa till sidan av kontakten. Det var fullt med folk kring hela banan, Wii var på helspänn. Kunde knappt sitta ner i starten. Det var nu det gällde! Starten gick fint, bommens kontakt varken vågade eller hann jag se på, men hörde ett högt “Wau” i publiken, så då visste jag att hon tog kontakten. Yes! Sedan utmaningen med rätt hopp och sedan tunneln, fixade vi också! Resten av banan bara njöt jag av Wiirvelvinden, även om sista metrarna på slutrakan var lite jobbiga (tror jag glömde andas). I mål -10,45 sekunder under idealtiden utan fel! Tror det är bästa banan jag någonsin sprungit med en hund, en riktig adrenalinkick! Wii hade därmed den fjärde bästa tiden av 244 hundar! Laget slutade 8. av 62 lag, så det får vi vara mycket nöjda med (i och för sig hade en bronsplats varit väldigt trolig om Alva hade tagit rätt tunnel, men tyvärr så räknas inte “om”.

Jag deltog även med Gilja i JKFs medilag på ankarsträckan. Hon gjorde också en fin och felfri bana, fast vi hade bara tre hundar i laget och några fel från tidigare så laget slutade på plats 43.

På söndag tävlades det om de individuella mästerskapen. Wii hann på ca 3 veckor i trean kamma hem 5 nollvinster, men dubbelnollan hann vi aldrig med, så tyvärr fick hon inte delta i de individuella tävlingarna. Jag deltog med Hasty i mini och med Gilja i medi. Båda två gjorde stabila och felfria rundor på hoppbanan. Gilja blev 59. på hoppbanan och snuvades på finalplatsen. Hasty gick vidare till final på en 43 plats av 238 hundar. Finalbanan i spöregn gick bra ända till slutrakan, där hon tog hoppet efter tunneln fel väg. Min egen tajming blev lite fel där och hon reagerade inte på mitt “bakom” kommande. Det var inget ställe jag var direkt orolig för på förhand, men det vara många som gjorde fel där. Jag är ändå nöjd med årets mästerskap och Wiis lagbana lever jag länge på.