Agility SM 2015 i Uleåborg

/ June 21, 2015/ Agility, Competitions, Finnish Championships, Videos, Wii

SVK-11246474_721784990738_3908488967299284056_o

Foto: Alli Arppe

Förra helgen var det Finska mästerskapen i agility i Uleåborg. Wii hade kvalat in, så då var det bara att anmäla oss. Vi fick inte ihop något minilag i år i vår förening, så jag och Wii deltog istället i Finska pudelklubbens minilag med tre andra pudlar. I vårt lag deltog Leena Ståhlberg & Nemo, Christina Reinikainen & Jukka, Sanna Kunnasvirta & Pulla samt jag tillsammans med Wii. Tyvärr var vårt lag diskvalificerat redan när vi startade, så det blev bara en uppvärmning inför söndagens utmaningar för oss. Vår bana var ingen succé. Wii kom fram snett på sidan om första hindret, så jag hamnade att kalla in Wii för tidigt så att hon läste hinder 2 bakom. Lagbanorna här under.

Film: Christina Reinikainen

Passar samtidigt på att gratta Jakobstads medi-lag som överraskade och tog hem FM-brons i lag. Grattis Janne, Ellinor, Anna-Maria och Victoria!

JKF-Sm-3-IMG_6270-Pulli

Foto: Elsi Pulli

På söndagen var det individuella tävlingar. Hoppbanan startade direkt från morgon och vi var rätt tidigt ute i startfältet. Wii gjorde igen en liknande start som på lagbanan dagen före. Suck! Vårt start blev inte alls som planerat. Jag hade tänkt kalla in henne over de tre första hindren, istället blev det bakomförning över de 5 första hindren. Det gick bra ändå och Wii gjorde en toppenfin felfri bana! Vi gick in på en andra plats efter Hunni, med 5,02 m/sek. Efter ett tag droppade vi till tredje plats där vi låg enda tills de sista hundarna gick ut på eftermiddagen. Slutplacering blev 6/243. Mycket nöjd över det!

Film: Timo Teileri

I finalen startade vi sjätte sist. Allt kändes bra. Det fanns några kluriga ställen som jag funderade över, men inget som var oöverkomligt. Den här gången var Wiis start bättre, då det fanns tillräckligt med utrymme före första hindret. Det kändes riktigt bra på banan, men sen vet jag inte vad Wii läste efter tunneln. Hon var på väg åt rätt håll, men så plötsligt viker hon av mot slalom (favorithindret). Vi fick inget fel, men tappade tid. Efter A svängde jag lite för tidigt för att försöka få en inbromsning och svann sväng till nästa hinder, men Wii tolkade som “bakom” och jag hann inte mycket före hon hoppade hindret fel väg. Diskning. Äsch då. Vi avslutade banan och det kändes ändå helt ok efteråt. Jag är nöjd med vårt andra individuella FM. Ifjol var vi femte efter första omgången och i år sjätte av närmare 250 hundar. Nästa helgen åker vi till Jyväskylä och tävlar om landlagsplatserna! 🙂

Film: Timo Teileri

Grattis även till Anne & Wiis syster Kiiru som deltog för första gången i individuella FM-tävlingarna och gick vidare till final! Jag är så glad över att Kiiru flyttade till er. 🙂

Kiiru-Sm-2015-20150614_4MG_5774Foto: Jukka Pätynen