Agitävlingar i Malax

/ February 9, 2014/ Agility, Alva, Competitions, Wii

Startade tävlingssäsongen igår lite lätt med två starter för Alva och Wii. Ville främst se om Wii kan fokusera tillräckligt på bommen i tävlingssituation, eftersom hon nu har tränat väldigt bra och Alva fick vara med och ha lite skoj. Jag har inte tränat själv med Alva på hela vintern, så visste inte riktigt vad jag skulle vänta mig.

Alva var jättetaggad inför första banan, började med att tjuva i starten. Märkte också att hon tyckte det var lite jobbigt med 35 cm ribbor på hopphindren. I vinter har hon tränat på 15 cm! Skulle jag få bestämma skulle hinderhöjderna sänkas med minst 10 cm i varje klass… Någon som håller med?

Jag själv yrade och improviserade mig igenom hela banan, som tur var räddade Alva en situation. Lyckades till slut ta oss igenom banan felfritt. Yes! Slutade på en femte plats. Andra banan flöt det på bättre, men i slutet orkade inte Alva hålla upp koncentrationen. I slutet av banan märkte hon att hon var på väg att springa förbi en tunnel, så hon svängde om och kikade in. Diskad! Då hon ändå var på gång, kunde ju hon ju lika gärna ta den sista tunneln också innan vi kom i mål. Vi hade i alla fall skoj på banan! Tack till Monica som tränat Alva i vinter.

Wiis första bana var väl sådär. En rivning i början av banan som jag inte ens märkte. Sedan flöt det på, men i slutet av banan var det en lite halvknepig situation efter bommen. Jag försökte göra en layering, men Wii höjde på huvudet och kom snett av bommen, 5 fel. Lite besviken på den femman, eftersom det var bommen vi var där för att träna. Wii hade hursomhelst snabbaste tiden på banan.

På andra banan gjorde Wii en perfekt bom! Vågade inte ge så stark svängsignal på bommen, så hon flög rakt mot tunneln som var placerad efteråt. Höga C kom på och hon svängde “just on time”. Nåja, det gjorde att min klippning vid nästa tunnel blev fel och Wii kom förstås ut åt fel håll. Hon hann kika på mig över tunneln “Aah, där är du”, kom tillbaka och så fortsatte vi rätt skapligt i mål. Felfritt lopp, men med alla dom extra svängarna, så tror jag helt ärligt att vi tappade 3-4 sekunder. Blev rätt förvånad över att hon ändå vann med över 2 sekunder! Tur att det inte delas ut några stilpäng. 🙂

Helt okey dag med två nollor. Behöver träna mera störning med Wii efter bommen, lite hoppteknik borde vi också få in i schemat. Jag vågar kanske börja se ut nästa tävlingar ändå, så man får tillbaka flytet. Kände mig minst sagt ringrostig igår.