Akira – ny i gänget

/ August 30, 2016/ Akira, Puppies

IMG_0315

Vi har en nykomling i gänget! Låt mig presentera Wanderers of Saint Wendelin Akira. Akira är en korthårig working bordercollie tik, importerad från Ungern. En helt underbar tjej, som jag inte bara kunde motstå.

Även om det inte riktigt var planerat att skaffa en border collie ännu, så plötsligt satt jag på ett plan mot Budapest. Resan blev inte riktigt som planerat, då redan mitt plan från Helsingfors till Budapest var flera timmar försenat. Det medförde att jag missade sista tåget för dagen som skulle ta mig till Debrecen. Vad gör man ensam sent på kvällen i Budapest, då planet hem går nästa förmiddag? Jo, jag hyrde en bil. Plockade fram min iPhone som GPS och gav mig ut på ett äventyr. Körde 3 h på några riktigt mystiska vägar och träffade på hjortar, lösa hundar och kaniner. Som tur träffade ingen motorhuven! Mitt i natten kom jag slutligen fram till Akiras uppfödare. Vi hann bekanta oss, skriva papper och träffa Akira, hennes syskon och mamma. Underbara hela högen! Vi sov någon enstaka timme, sedan lite bus och adjö och Akira följde med mig hem. Försenad till flyget, stoppad av polis, trafikstockning, en hund som inte var så bra att gå i koppel och ville hälsa på alla och aldrig testat sin flygbur. Puh, kom fram till gaten genomsvettig precis till boarding. Som tur var Akira samarbetsvillig och kröp snällt ner i kabinburen och sov hela vägen.

IMG_0239

IMG_0273

Allt har gått jättebra med Akira. Hon är en väldigt social och glad tjej. Aktiv som bara den, men så ska det väl vara? 🙂 Idag är hon redan 9 månader och vi har börjat med lite valpagility. Tiden får utvisa vad det blir av denna tjej. Roligt med nya utmaningar!

Akira-DSC_4062

Akira-DSC_4038

Akira-ball-DSC_4397

Akira-DSC_4418