Distriktsmästerskap och hoppchampionat

/ September 8, 2014/ Agility, Alva, Competitions, Gilja, Hasty, Wii

Igår deltog vi i Vasa Kenneldistrikts agilitymästerskap. Jag hade anmält Alva, Wii och Gilja. Hasty var hos oss och fick komma med som supporter. Kanske var det därför alla mina hundar var så taggade på första banan, som var hoppbana. Alla tre gjorde riktigt fina felfria banor! Wii vann och tog därmed sitt sista hoppcertifikat och blev hoppchampion. 🙂 Wii kan nu tituleras FI AVA, FI AVA-H InWhite Love Twister. Alva blev fjärde bland minihundarna och Gilja var sjätte i mediklassen.

Foto av Marica Kjötar-Virtanen

På agilitybanan blev det totalkaos med Wii. Oj, “pakkovalssi” på hinder två har verkligen blivit en akilleshäl för oss. Jag måste börja lägga in ett bromskommando där, för hon hinner inte bromsa, utan springer förbi. Nåja, vi har ju något att träna på! Alva däremot som kommit igenom en enda bana på hela året slog igår till med en tuplanolla. Hon blev tredje på agilitybanan och fick sitt första agilitycertifikat! Hon har två hoppcertifikat från tidigare, me det tredje lär vi aldrig få… Då resultaten räknades ihop slutade Alva som trea i distriktsmästerskapen, DM-3. Vilken överraskning! För Gilja blev det en diskvalificering på ailitybanan, men det var helt mitt eget fel.

Foto av Marica Kjötar-Virtanen

Sen blev det dags för lagbanan i distriktsmästerskapen. Minilaget hade bara tre hundar, då vårt fjärde ekipage sjukanmälde sig. Både Alva och Wii var med. Wii var först ut och gjorde en riktig superbana -15 sekunder idealtiden! Vår andra hund Lilli fick 5 fp. i slalomingången plus några sekunder övertid, men för övrigt en riktigt fin och stabil bana. Lite komiskt att vi hade Alva på ankarsträckan i år. Men vet ni vad? Hon kom igenom tredje banan för dagen. Tror aldrig det har hänt förut. Hon tappade koncentrationen litegrann i slalom på slutet av banan och fick 5 fp. Otroligt att laget ändå kom igenom och blev 4.

Gilja deltog i medilaget med Tinja, Brenna och Elvis. Gilja gorde en felfri runda, förutom lite övertid. Hon kikade massor på domaren på alla kontakfält och var superlångsam. Hon tyckte nog det var otäckt när domaren sprang så nära bommen… Laget hade en hund diskvalificerad och en 5-poängare innan, men slutade ändå på andra plats, så DM-2 till Jakobstad!

Wii won a jump race in Vaasa last weekend and got her last jump certificate and is now also a Finnish Jump Champion. Alva surprised everyone in the District Championships and ended up 3rd, she also received her first Agility certificate. Gilja won District Championship silver i team.