Dubbelnolla i Kokkola

/ March 24, 2014/ Agility, Alva, Competitions, Videos, Wii

Igår var vi i Kokkola och tävlade efter någon månads uppehåll från tävlandet igen. Wii startade i alla tre banorna och Alva tävlade på hoppbanan. Den här gången kändes det betydligt bättre än senast. Vi började med hoppbanan där Wii gjorde en stabil och snabb runda felfritt och med det resultatet vann hon banan. Yes! Alva kom till sista snurrana och smet bakom ryggen på mig och gjorde en hinderkombinaion fel väg. Undrar hur många diskningar hon har i sin karriär på typ hinder 15? Alva hade i alla fall roligt som vanlig och det är ju huvudsaken. Här under video på Wiis hoppbana.

Efteråt var det dags för dagens första agilitybana. Lite spännande med bommen igen. På träningarna har det gått lite upp och ner med bommen efter löpet. Igår satt den perfekt! Wii gjorde igen en felfri runda (även om jag hade en extra snurr vid slalomingången för att dra uppmärksamheten från tunneln som var en riktigt svår fälla). Dagens mål – tuplanolla – avklarad och dessutom med en ny vinst! Bästa Wii.

Sista banan kändes också riktig bra, men jag lyckades knycka till en halv sekund för tidigt, så att Wii missade sista käppen i slalom. Korrigerade och fick 5 fp. Blev ändå fjärde med det resultatet. Tyckte inte Wii hade sin bästa fart på sista banan, men något fel var det med banmätningen eftersom hon enligt tidtagningen bara skulle ha gjort 3,8 m/sek., På de andra banorna hade hon 4,56 och 4,8 m/sekund. Det samma gällde såklart alla hundar i klassen.

Överlag supernöjd med dagen. En slalompinne från hattrick! 😉