Finska pudelklubbens agilitymästerskap

/ August 24, 2014/ Agility, Alva, Competitions, Gilja, Videos, Wii

Igår blev det en tur till Kajana för att delta i Finska Pudelklubbens agilitymästerskap. Tävlingarna avgjordes på A-banan. Först ut var Gilja. Hon var lite frånvarande i starten. Andra hindret var gungan och Gilja var långsam, kikade på domaren på alla kontakthinder. Fem före en diskning i sista tunneln, då hon svängde åt fel håll efteråt. På nåt sätt lyckades vi komma i mål utan banfel, men med 1 sekund över idealtiden. På hoppbanan var hon sedan felfri och hade lite bättre fart. Vi slutade trea i medelklassen på båda banorna ändå. Jag tycker ändå att det börjar synas nu att Gilja närmar sig 12 år. Det är inte riktigt samma “go” i henne längre, med all rätt. Kanske distriktsmästerskapen i början av september blir avrundning på hennes långa tävlingskarriär?

Alva var bara anmäld till Pudelmästerskapen på A-banan. Efter bommen sprang hon förbi ett hinder och blev diskvalificerad. Efter längd, så gjorde hon en vurpa. Lilla gumman! Verkade ändå ok, men bäst att kolla upp henne med vår massör. Tyckte överlag att hon inte hade någon fart igår. Hon har precis avslutat sitt löp, så kanske det också påverkar.

Sedan var det dags för Wii. Var väldigt orolig över bommen för hennes del. Vinkeln till uppfarten kändes nästan lite farlig med hennes fart och jag var osäker på om jag skulle hinna och föra henne bakom hindret efter. Det gick ändå riktigt bra, Wii rätade upp sig fint redan före bommen och hon tog kontakten stabilt. Hela banan flöt på bra och hon vann klassen med -15 sekunder under idealtiden! Därmed blev hon också bästa pudel och tog hem Pudelmästerskapstiteln 2014! På prispallen blev det en stor överraskning då de ropade upp Gilja som tredje i Pudelmästerskapet. Mina fina pudeltjejer! 🙂

Wii deltog också på hoppbanan, men där sprang hon förbi påsen av någon anledning, annars en riktig snabb och fin bana.

Wii won an agility competition in Kajaana and also the Finnish Poodle Championships, where Gilja also surprised me and ended up third!