FM i Tammerfors #agiSM14

/ June 16, 2014/ Agility, Alva, Competitions, Finnish Championships, Gilja, Videos, Wii

I helgen har vi varit i Tammerfors och deltait i finska mästerskapen i agility. Bilade ner på fredag kväll efter jobbet med tre hundar och resesällskap. Lyckades bli plåtad i Ikalis… :/

På lördagen tävlade vi i lagtävlingarna. Alva och Wii i minilaget, tillsammans med Buster och Heli. Vår fjärde hund var tyvärr skadad och kunde inte delta, så vi satsade alla kort på tre hundar. Alva som mest är känd för sina diskningar slog till med en felfri bana. Yes! Mera press på övriga lagmedlemmar. Tyvärr Fick Buster en diskning, så då var vi ute. Övervägde länge om jag ens skulle starta med Wii på ankarsträckan, eftersom jag tyckte att bommen gav efter så mycket och var osäker på om det skulle störa hennes running contacts, dessutom var det en svår situation efter bommen. Nåja, bestämde mig sist och slutligen för att låta henne yra av sig det värsta och hoppas att hon skulle vara lite lugnare på söndag istället. Vi fick en femma på bommen och även en vägran på slalom. Annars helt ok bana.

Gilja deltog i medilagets ankarsträcka. Laget hade både en diskning och felpoäng före, så målet var att ta sig igenom banan och får en placering för laget. Gilja fick en vägran i ingången till slalom, men annars bra feelis på banan och publiken klappade oss i mål. Kändes som ett helt värdigt slut på Giljas FM-avslutning. 🙂

På söndag var det dags för individuella FM-tävlingarna. Wii var ute i första gruppen kl. 8 på morgonen. Jag var lite orolig för det, eftersom jag inte känner mig fullt så skärpt den tiden på dygnet. Det gick ändå galant. Wii gjorde en fin felfri runda och gick upp i ledning! Nåja, tänkte inte mera på det. Det var ju bara 30 hundar som hade varit ute ännu, men hund på hund sprang banan och ingen började ta sig förbi. Whaat?! Så snabba var vi väl ändå inte? Öve halva startfältet av 248 hundar hade tävlat och Wii var ännu i ledning. Oj oj, började befara att vi skulle hamna att starta sent i finalen. Till sist kom ändå ett gäng stjärnor om oss. Wii slutade femte på hoppbanan. Helt otroligt!

Jag tyckte jag höll mig lugn och sansad hela dagen så länge vi väntade på final. Kände mig faktiskt ovanligt lugn innan start. Jag var väl helt enkelt lite chockad att överhuvudtaget ha kommit så långt i Wiis första mästerskap. Kändes redan som en vinst! Vi startade femte sist i finalen. Wii blev helt knäpp i sista startfållan innan start. Fick ingen kontakt med henne. Hon skulle på banan! Kändes inte bra. Domaren visslade till start och vi hade ännu inte kommit oss ur fållan. Nåja, bara att köra. Starten gick, allt gick fint. Bommen kom tidigt i banan. Hade varit lite orolig för den, men Wii gjorde en superbom! Ett sus gick genom publiken. Direkt efter kom oxern och en tunnel rakt fram, väldigt nära, som vi inte fick gå in i. Jag säkrade för mycket. Wii touchade oxern, publiken ojade igen. Jag trodde hon rev, kom av mig och rätt som det var fick vi istället en vägran på den rätta tunnelöppningen. Nåja, dit for medaljen. Äsch. Bara att fortsätta… Wii tog en extra tunnel. Mitt fel, vände kroppen för mycket. Publiken klappade oss i mål. Visste inte vad jag skulle tänka efteråt. Först lite besviken förstås, vad hände precis? Men sist och slutligen väldigt nöjd med dagen. Vilken jycke jag har! Nu anmäler jag till VM-uttagningarna i Rovaniemi. Låt det bära eller brista.

Finnish Championships in Tampere – Wii did a super race in the jump course  and ended up 5th out of almost 250 dogs, after having the lead for a long time! In the finals she was just too overloaded and we made som mistakes and were finally disqualified. Wonderful and exciting weekend!