Hasty attackerad

/ September 27, 2015/ Hasty

När vi kom hem från nordiska mästerskapen möttes vi tyvärr av väldigt tråkiga nyheter. Hasty hade under en promenad blivit attackerad av en terrier, som slitit sig ur sin sele. Efter det kan Hasty inte lägga tyngd på sitt högra bakben. Direkt efter attacken blev det såklart färd till dekorerande veterinär, där hon blev omplåstrad och fick värkmedicin. Morgon därpå till en bättre utrustad veterinär för röntgen och bättre utlåtande. Inget var som tur är brutet, hon har reflex ner i det bakbenet, men klarar inte av att lägga tyngd på det. Veterinären misstänkte en nervskada, men sände en remiss till Aisti djursjukhus i Helsingfors för magnetröntgen.

Några dagar senare blev det en tur till Aisti, där hon blev noggrant undersökt i tre timmar av neurolog. Tack och lov var inte ryggmärgen skadad och inte heller någon disk. Hasty har en nervskada, som det kommer att ta lång tid att läka. Först om ett halvt år kan man säga hur bra det blir.

Några veckor efter attacken när de värsta svullnaderna och blåmärkena gått ner så har Hasty gått på akupunktur några gånger. Där visade sig att också det vänstra bakbenet är skadat, knäet luxerar.  Detta är en skada som måste ha uppkommit i attacken, eftersom Hasty från tidigare har haft friska knän. I dagsläget kan vi inte utsätta henne för en knäoperation, hon behöver sitt “friska” bakben för att kompensera för det skadade. Hon har hittills också varit hos fysioterapeut och massör. Och den här veckan ska hon börja simträna.

Nu är det bara att gympa och stärka benet och hoppas att det läker så snabb som möjligt. För övrigt verkar hon ändå må rätt okej, om hon har bråttom kommer hon skuttandes på tre ben och ibland glömmer hon bort sig. Hon vill gärna också leka och aktiveras med godsaker.

IMG_4607

 

IMG_4610

Hasty-IMG_4618