Kurs med Lee Gibson

/ March 25, 2013/ Agility, Courses, Videos, Wii

Wii och jag har haft en intensiv, men väldigt rolig agilityhelg. Tävlingar i Kokkola på lördag och agilitykurs med Lee Gibson på söndag. Jag tyckte träningarna överlag var väldigt bra och intressanta. Vi fick med oss några bra tips och jag får absolut träna mera på bakomklippningar, att våga sända iväg hunden till speciellt tunnlar. Han fokuserade mycket på hundens linje, vilket är a och o för att göra snabba och felfria banor, kontakt med hunden på banan, accelerering och bromsning. Banritningen är lånad från Lee’s blogg.

På banan vi tränade på söndag var hinder 2 till 6 svårast för Wii och mig. Vi skulle sända hunden bakom tvåan, vidare över trean och själva bromsa in vid fyran för att kunna göra en bra klippning före längd för att kunna sända in hunden i tunneln och själva stanna vid slalom. Wiis favorithinder är ju slalom och hon hann läsa det hindret några gånger.

Jag gillade speciellt skolningssystemet med att dela upp banan i tre sektioner och ge varje ekipage 5 minuter per sektion och avslutningsvis hela banan.

Här dagens avslutningsrunda för Wii och mig.