Lag guld i nordiska mästerskapen

/ September 27, 2015/ Agility, Competitions, Nordic championships, Videos, Wii

Våra första tävlingar i landslagsdress är förbi och vi får vara nöjda med vår helg i ett stekhett Lieto. Vi reste ner till Åbo på fredag och redan kl. 7 på lördag morgon var det dags för veterinärgranskningar och träning. På lördagen tävlade vi en lagbana (hopp) samt en hobbana och en agilitybana individuellt.

Första loppet var individuella agilitybanan och där gjorde Wii en fin prestation, en ribba nuddade hon och det small rejält, men den hölls uppe och det blev en felfri bana, femte plats totalt bland den nordiska minieliten. Vårt lopp finns i videon nedan på 6:45.

20150816_4MG_8335

 

20150816_4MG_7306

 

 

Foton: Jukka Pätynen, Koirakuvat


Sedan var det dags för lag. Jag och Wii var andra ut i laget på hoppbanan, jag säkrade några ställen och vi lyckades göra en felfri bana. Yes! Våra övriga lagmedlemmar var också suveräna och Finlands minilag vann första deltävlingen. 🙂

Den sista banan för dagen såg inte svår ut på förhand, men den skördade många offer. Det var full fart som gällde och jag antar både hundar och förare var trötta efter en lång tävlingsdag. Vi fick tyvärr en rivning på hindret efter slalom och vi kämpade inte riktigt till slut. Jag slarvade bort Wii inför slutrakan och hon tog fel hinder. Jag hade inte riktigt koll på att man i nordiska mästerskapen blir bestraffad med 100 extra felpoäng för diskning, så där tog våra medaljchanser slut individuellt. Vår bana %:15 in i videon.


På söndag var det dags för final både i lag och individuellt. Laget var först ut och det startade inte så bra, vår första hund diskvalificerade sig, sedan var det dags för mig och Wii. Starten kändes bra och farten var det inte fel på, men inför bommen så blev Wiis hopp för långt och hon kom snett in på bommen, så jag hamnade att korrigera hennes linje upp på bommen och vår rytm blev fel som dessvärre ledde till en femma på bommen nedfart. Dessutom fick vi en rivning på nästsista hindret. Nu var det bara för våra tre sista lagmedlemmar att ha koll på nerverna och det fixade de galant. Det blev guld för det finska minilaget i året nordiska mästerskap. Vilken häftig känsla att få vara med om en sådan grej. Bästa Wii – nordisk mästare 2015! 🙂

Team Finland (Iida Vakkuri & Hunni, Ann-Cathrine Molander & Wii, Jenna Ojanen & Tiku, Outi Korhonen & Aino, Jenna Caloander & Neon.)

Förutom minilaget tog dessutom finska medi och maxilaget guld, så än så länge håller finska agility hög standard i nordiska sammanhang.

Den individuella finalbanan kändes riktigt bra med fin fart och bra kontaktfält, men jag hamnade att säkra gungan för länge och vågade inte sända iväg Wii själv in i slalom, vilket straffade sig med ingång i andra porten. Äh, onödigt. Det gav dessutom ca 1 sek övertid, eftersom idealtid var superhård. Åtminstone på lördagens hoppbana var idealtiden satt på 4,9 m/sek. Nåja, ingen större fara. Totalt blev det en 20. plats för Wii och mig individuellt. Vårt lopp 3:15 in i videon.

 

Nordiska mästerskapen gav verkligen mersmak och det är bara att hoppas på att vi någon gång framöver kvalar in och får vara med om detta igen!