Tävlat i lydnad

/ September 23, 2014/ Competitions, Obedience, Videos, Wii

Nu är tävlingspremiären i lydnad (toko) korkad för både Wii och mig! Lördagen den 14 september ordnades tävlingar i Nykarleby och vi var anmälda till nybörjarklassen (ALO). Wii var rätt speedad före strax innan tävlingen, även om jag var i god tid och försökte få ner hennes tempo ordentligt innan var jag ändå lite orolig, eftersom vi skulle in med första gruppen under platsliggningen. Dessutom hade vi nummer 5, så Wii hann såklart börja pompa och var asmått yr strax innan domaren skulle komma och hälsa på oss. Hon steg upp och hälsade, så trodde vi skulle få avdrag. Men domaren tyckte det var en glad hälsning, så hon fick 10 poäng ändå. Puh! Platsliggandet gick också helt super, 10 poäng! Sedan var det ut ur ringen och vänta på vår tur.

Då det väl var dags kändes allt helt ok. Både följ i koppel och utan gav 10 poäng. Wii skötte sig fint. Sedan ligg under marsch – äsch. Wii lämnade och stå istället för ligg. Fint stå, dock. Vi fick en nolla. Nåja, bara att fortsätta! Inkallning och stå under marsch fick vi också 10 poängare på! Hoppmomentet gick även det bra. Men av nån anledning uppfattade inte Wii mitt första sida kommando efter hoppet, så jag hamnade att ge ett dubbelkommando, så där blev det “bara” 9 poäng. Helhetsomdöme fick vi också 10 poäng på, fastän domaren sade att han annars brukar dra av poäng om man nollar ett moment. Nåja, han tyckte väl om min lilla yrboll? 🙂 Totalt fick vi 179 poäng, som räckte till et I-pris. Med det blev vi nionde i klassen av 15 hundar. Duktiga hundar med! Nästa tokotävling blir i Jakobstad nu till helgen. Spännande!

Senaste helg var Alva och Wii också och tävlade agility i Seinäjoki. Första banan måste jag ha halvsovit på. Jag diskade båda hundarna på samma hinder – in i tunneln istället för upp på A. Skärpte mig litegrann till hoppbanan och Alva gjorde en fin felfri bana och blev 7. Wii gick också fint, men jag lyckades dra henne förbi ett hinder och fick en vägran. Annars en riktigt snabb och bra bana! Komiskt ändå att Alva nu har flera FM-nollor än Wii inför nästa år. Ha ha!

Wii was competing in obedience for the first time in Nykarleby 14.9. She was super and got 179 points in total and a I-price.