TK 1 och distriktsmästare i lydnad, lag

/ November 5, 2014/ Alva, Hasty, Obedience, Wii

Sandasen-1014_16123DSC_7951
Det börjar bli ett tag sedan, men vi har ju faktiskt tävlat i lydnad två gånger till den här hösten. Bland annat deltog vi i nybörjarklassen i Jakobstad i september. Tävlingarna var dessutom distriktsmästerskap och vi fick t.o.m. äran att delta i ett lag. Platsliggningen blev inte till någonting. Wii var helt frånvarande. Hon lade sig ok, men när jag var på väg bort så steg hunden bredvid upp och ägaren gick tillbaka. Wii blev störd och satte sig upp, så jag hamnade att ge för många kommandon och vi fick en nolla. Var såklart missnöjd och nästan beredd att åka hem mitt i provet. Nåja, lika bra att stanna och ta resten som träning. Vi hamnade att vänta länge på vår tur och när det väl var dags gick det helt ok. Ligg under marsch var inga problem den här gången och domaren sa bl.a. att han helst hade gett 12 poäng för inkallningen. Vi fick en del 10 poängare och fixade till slut ihop 166 poäng, trots nollan i starten. Så det blev ändå ett första pris. Då alla resultat var hopräknade visade sig också att vårt lag vann distrikstmästerskapen. Inte illa!Sandasen-1014_15908DSC_7735

Några veckor senare var det också dags för pudelmästerskapen i lydnad i Lieto. I ett svagt skede anmälde jag oss och tänkte att vi tar det som en utflykt med en agilitydag i Pori dagen före. Jag märkte redan på agilitytävlingarna i Pori att Wii inte var sitt vanliga jag. Vårt samarbete flöt inte alls – första banan var helt ok, men fick en rivning på tredje sista hindret och de två andra banorna slutade i diskning. Under uppvärmningen inför lydnadstävlingen fick jag henne inte alls att lägga sig bra och det blev också vår akilleshäl under själva provet. Under platsliggningen hamnade jag att ge två kommandon och efter att jag hade gått ifrån henne satte hon sig upp. Nåja, trodde vi hade nollat momentet, men vi fick ändå 5 poäng. Som vanligt gick sedan våra övriga moment ok, men inte riktigt samma glöd i Wii som det brukar. Hon nollade dessutom i ligg under marsch. Tänkte att nu var det kört. Under prisutdelningen visade sig ändå att vi hade lyckats få ihop exakt 160 poäng och fick därmed också TK1 titeln. Nu en liten paus från toko och sen får vi börja träna på nya moment. dessutom blev Wii totalt fjärde i pudelmästerskapen!

När vi kom hem senare på kvällen var Wii inte som hon brukar. Hon hittade sin favoritleksak och började sköta den extra mycket. En släng av skendräktighet visade sig.