Wii´s agilitydebut 2013

/ February 12, 2013/ Competitions, Videos, Wii

I lördags fyllde Gilja 10 år. Grattis! Wii korkade årets tävlingssäsong med bravur i Malax. Hon gjorde precis allt jag begärde och lite till. A-banan var en hoppbana med några små klurigheter. Hon fixade allt, men på tredje sista hindret drog jag bort handen lite för tidigt, då ja trodde att hon redan hade låst hindret. Blev tyvärr en vägran, men hon hade ändå snabbaste tiden (-11 sek), vilket räckte till en femte plats.

B-banan tyckte jag var svår för att vara en ettans bana. I starten var jag rädd att hon skulle ta favorithindret slalom istället för ringen, men det gick bra. Efter A var det en väldigt svår vinkel till slalom, som inte många hundar klarade av. Bommen var placerad rakt mot en vägg. Var lite orolig för att Wii skulle krascha rakt in i vägen eller hoppa av på mitten pga av sina running contacts, men hon överraskade och utförde bommen perfekt, fastän vinkeln till nästa hinder inte var självklar. Felfri bana och vinst (-11 sek under idealtiden).

C-banan var betydligt lättare och där gick allt som på räls. På gungan kunde hon ha kommit ut längre på ändan, såsom på B-banan. Jag kunde ha varit lite snabbare före slalom, men annars har jag inget att klaga på. Igen en felfri bana och vinst (-14 sek under idealtiden). Duktiga Wii! 🙂

Tack Timo Teileri för filmerna och tack Eija Berlund m.fl. för peppningen!

Anne och Kiiru korkade även sin tävlingssäsong och det gick också bra. Några små missar, men det kommer att bli riktigt bra. Bara att kämpa vidare!

Wii´s agilitydebut this year ended with a 5th place (5 faults) and two winning races with clean runs. Wii did really all I could ever ask for!